Pedicure Aan Huis Tilburg

PEDICURE AAN HUIS TILBURG

professionele pedicure en manicure bij u thuis en woonzorgcentra

Pedicure Aan Huis Tilburg

Wat zijn zweetvoeten?

Zweetvoeten zijn voeten die overmatig zweten. 

De medische term is hyperhidrosis. Hyperhidrosis is een aandoening waarbij er abnormaal veel zweet wordt geproduceerd. Vaak wordt met zweetvoeten bedoeld voeten die een onaangename geur verspreiden. Deze geur ontstaat door bacteriën en schimmels.

 

De oorzaak van zweetvoeten.

Lichamelijke inspanning en een warme, broeierige omgeving kunnen zweetvoeten veroorzaken. De voeten zijn ruim voorzien van zweetklieren. De onaangename geur van zweetvoeten wordt veroorzaakt door bacteriën op de voeten. Daarnaast hebben de voeten een dikke hoornlaag, dat is de bovenste huidlaag bestaande uit afschilferende afgestorven cellen. Deze afgestorven cellen, vooral in combinatie met een vochtige omgeving vormen een ideale voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Ook Angst, emotionele stress of disbalans in de bacteriële huishouding van uw voeten kunnen zweetvoeten veroorzaken. In de pubertijd kan verandering in de hormoonhuishouding ook zweetvoeten veroorzaken. Daarom komen zweetvoeten vaak voor bij pubers.

 

 

Hoe zweetvoeten behandelen?

Dagelijks uw voeten wassen met water en milde zeep en schoenen goed ventileren en laten drogen. Dagelijks schone en katoenen sokken aantrekken. U kunt speciale inlegzooltjes gebruiken tegen zweetvoeten. Wrijf uw voeten in met kamferspiritus of zinkzalf.

 

Heeft u verder nog vragen?

Aarzel dan niet en neem contact op, wij helpen u graag verder.

Pedicure Aan Huis Tilburg biedt betaalbare voetverzorging en handverzorging. Bekijk hier onze Tarieven. Of u nu thuis, op uw werk of in een woonzorgcentra bent, wij komen naar u toe. 

 

Wij werken op afspraak voor maximale aandacht voor uw zorgbehoeften.

Maak een afspraak bij Pedicure Aan Huis Tilburg en ontdek hoeveel verschil het kan maken. Geef uw voeten en handen de aandacht die ze verdienen. Voetproblemen zoals overmatig eelt, likdoorns, ingegroeide teennagels en schimmelnagels zijn voor ons geen probleem.

Pedicure Aan Huis Tilburg

 

Maandag: 12.00-18.00 
Di-Wo-Do: 9.30-18.00 
Vrijdag: 9.30-12.00

 

Geef elke stap de kracht van gezondheid en welzijn met Pedicure Aan Huis Tilburg

Bij geen gehoor graag WhatsApp bericht, SMS bericht of stuur een e-mailbericht naar: 

info@pedicureaanhuistilburg.nl

 

Saskia van Riel

Gediplomeerd en geregistreerd lid bij Branche- organisatie Provoet

4,8 van de 5
Bekijk 43 reviews