Pedicure Aan Huis Tilburg

PEDICURE AAN HUIS TILBURG

professionele pedicure en manicure bij u thuis en woonzorgcentra

Pedicure Aan Huis Tilburg

Wat is overmatig eelt?

Onder de voet is vaak plaatselijk een dun laagje eelt aanwezig wat dient ter bescherming van de huid. Eelt is een plaatselijke verdikking van de huid en dat noemen we fysiologisch eelt. Als deze hoornlaag blijft verdikken kunnen er pijnklachten ontstaan. Er is dan sprake van overmatig ofwel pathologische eeltvorming. Eelt komt voor op de bal van de voet, op de hiel of op en/of tussen de tenen. Het is geelachtig van kleur, kan erg dik en droog worden en kan leiden tot likdoorns of kloven

 

De oorzaken van overmatig eelt.

Eelt ontstaat wanneer de huid veelvuldig wordt belast van overmatige druk en wrijving op één gebied. Oorzaken van verhoogde druk zijn o.a. overgewicht, een verkeerde stand van de voeten en/of tenen en slecht passende sokken en/of schoenen. Ook het lopen op schoenen met hoge hakken zorgt voor een onnatuurlijke stand van de voeten. Hierdoor ontstaat  er op de voorvoet eelt. Ook extreme zweetvoeten of een afwijkende stand van de voeten vergroten de kans op eeltvorming. 

 

Hoe overmatig eelt behandelen?

Eelt is nooit helemaal te voorkomen. Voeten hebben altijd een klein beetje eelt nodig om de huid te beschermen. Wel  kunt u proberen om de huid soepel te houden. Door dagelijks de voeten in te smeren met een voetencrème wordt de huid goed verzorgd en blijft deze soepel. Pedicure Aan Huis Tilburg gebruikt geavanceerde technieken. We behandelen klachten zoals overmatig eelt professioneel, zodat ze verdwijnen of preventief worden verholpen. 

 

Heeft u verder nog vragen? 

Aarzel dan niet en neem contact op, wij helpen u graag verder. 

Plan een afspraak met Pedicure Aan Huis Tilburg voor een pedicurebehandeling bij u aan huis. Bekijk hier onze Tarieven. Pedicure Aan Huis Tilburg komt naar u toe. 

Pedicure Aan Huis Tilburg

 

Maandag: 12.00-18.00 
Di-Wo-Do: 9.30-18.00 
Vrijdag: 9.30-12.00

 

Geef elke stap de kracht van gezondheid en welzijn met Pedicure Aan Huis Tilburg

Bij geen gehoor graag WhatsApp bericht, SMS bericht of stuur een e-mailbericht naar: 

info@pedicureaanhuistilburg.nl

 

Saskia van Riel

Gediplomeerd en geregistreerd lid bij Branche- organisatie Provoet

4,8 van de 5
Bekijk 43 reviews