Pedicure Aan Huis Tilburg

PEDICURE AAN HUIS TILBURG

professionele pedicure en manicure bij u thuis en woonzorgcentra

Pedicure Aan Huis Tilburg

Wat is een Likdoorn?

Een likdoorn (clavus) wordt ook wel eksterook genoemd. Het is een naar binnen groeiende eeltplek/pit die vaak erg pijnlijk is en aanvoelt alsof er een splinter in de voet zit. Likdoorns komen vooral voor op en tussen de tenen, op de teentop en op de bal van de voet. De donkere kleur in het midden van de likdoorn is een verzameling van dode huidresten. 

 

De oorzaak van een likdoorn.

Een likdoorn ontstaat op plaatsen waar veel constante verhoogde druk en/of wrijving is op een bepaalde plek. Daardoor wordt er steeds meer eelt gevormd. Likdoorns onstaan sneller bij tenen die in een afwijkende stand staan zoals hamertenen of een hallux valgus waarbij de grote teen scheef gegroeid is. Ook kunnen likdoorns ontstaan door slecht passende schoenen, het lopen op te hoge hakken of door het dragen van te smalle schoenen en overgewicht.

 

Hoe een likdoorn behandelen?

Een likdoorn wordt door de pedicure weggesneden. Vaak komt een likdoorn weer terug als de oorzaak niet wordt aangepakt. Een vervolgbehandeling is vaak noodzakelijk zodat er geen complicaties optreden die in het ernstige geval tot amputatie kunnen leiden. Gelukkig zijn er oplossingen om de pijn die de likdoorn geeft te verminderen. Zorg voor de juiste en goed passende schoenen. Een inlegzool kan bijdragen aan een betere drukverdeling en daardoor er voor zorgen dat u minder last heeft van likdoorns.

 

Heeft u verder nog vragen?

Aarzel dan niet en neem contact op, wij helpen u graag verder. Maak een afspraak bij Pedicure Aan Huis Tilburg en ontdek hoeveel verschil het kan maken. Een goede verzorging van de voeten en de handen leidt tot een betere gezondheid en een betere kwaliteit van leven. Geef uw voeten en handen de aandacht die ze verdienen. Bekijk hier onze Tarieven

Pedicure Aan Huis Tilburg

 

Maandag: 12.00-18.00 
Di-Wo-Do: 9.30-18.00 
Vrijdag: 9.30-12.00

 

Geef elke stap de kracht van gezondheid en welzijn met Pedicure Aan Huis Tilburg

Bij geen gehoor graag WhatsApp bericht, SMS bericht of stuur een e-mailbericht naar: 

info@pedicureaanhuistilburg.nl

 

Saskia van Riel

Gediplomeerd en geregistreerd lid bij Branche- organisatie Provoet

4,8 van de 5
Bekijk 43 reviews