Pedicure Aan Huis Tilburg

PEDICURE AAN HUIS TILBURG

professionele pedicure en manicure bij u thuis en woonzorgcentra

Pedicure Aan Huis Tilburg

Wat zijn kalknagels en schimmelnagels?

Een kalknagel is meestal een schimmelnagel. Deze nagel is vaak verdikt en verkleurd en aangedaan door een schimmelinfectie. De medische term is dan ook Onychomycose. Onycho=nagel, mycose=schimmel. Vaak is deze nagel witgeel, groen of bruin en brokkelig. Met een nagelschaar zijn ze moeilijk te knippen. De lengtegroei van de nagel wordt geremd en het gevolg hiervan is dat de dikte van de nagel toeneemt. De nagel kan zelfs los gaan zitten, terwijl zich onder de nagel een ophoping van nagelsubstantie bevindt.

 

De oorzaak van kalknagels en schimmelnagels.

Ongeveer 10% van de volwassenen heeft last van onychomycose. De meest voorkomende veroorzakers zijn de schimmels Trichophyton rubrum en Tricophyton en begint bij de vrije nagelrand. Van daaruit groeit de schimmel in de nagelplaat naar de basis van de nagel. De nagelplaat ziet er vaak een beetje kalkachtig uit, verkleurd (geelbruin), dof en brokkelig. Schimmels gedijen goed in een vochtige omgeving. De vochtige nagelplaat is daardoor een aantrekkelijke plek. Sporen van schimmels bevinden zich overal in onze omgeving.

 

Hoe kalknagels en schimmelnagels behandelen?

Een schimmelnagel geneest vrijwel nooit vanzelf. De behandeling van schimmelnagels kan op verschillende manieren uitgevoerd worden maar is een langdurig traject. De huisarts of dermatoloog kan orale medicatie voorschrijven in combinatie met een lokaal anti-schimmelmiddel. Op de vrije markt zijn middelen verkrijgbaar met miconazole en terbinafine. Ook uw schoenen hebben een behandeling nodig in de vorm van een spray of poeder met schimmeldodende bestanddelen. Pedicure Aan Huis Tilburg kan uw verdikte nagels dunner frezen, waardoor alle aangetaste delen worden verwijderd. Houd er rekening mee dat het 9 tot 12 maanden kan duren voordat de schimmel uit uw nagels is verdwenen. 

 

Heeft u verder nog vragen?

Aarzel dan niet en neem contact op, wij helpen u graag verder. Maak een afspraak bij Pedicure Aan Huis Tilburg. Bekijk hier onze Tarieven. Voetproblemen zoals overmatig eelt, likdoorns, ingegroeide teennagels en schimmelnagels zijn voor ons geen probleem.

Pedicure Aan Huis Tilburg

 

Maandag: 12.00-18.00 
Di-Wo-Do: 9.30-18.00 
Vrijdag: 9.30-12.00

 

Geef elke stap de kracht van gezondheid en welzijn met Pedicure Aan Huis Tilburg

Bij geen gehoor graag WhatsApp bericht, SMS bericht of stuur een e-mailbericht naar: 

info@pedicureaanhuistilburg.nl

 

Saskia van Riel

Gediplomeerd en geregistreerd lid bij Branche- organisatie Provoet

4,8 van de 5
Bekijk 43 reviews