Pedicure Aan Huis Tilburg

PEDICURE AAN HUIS TILBURG

professionele pedicure en manicure bij u thuis en woonzorgcentra

Pedicure Aan Huis Tilburg

Wat zijn hamertenen?

Een hamerteen is een standafwijking van de teen. Bij een hamerteen is het 1e gewricht in het kootje gebogen, de teen staat daardoor krom. Deze aandoening komt voor in de middelste tenen dus niet in de grote teen of kleine teen. Het kootje is omhoog en krom vergroeid. De aangedane teen kan door wrijving in de schoen pijn gaan doen en er kan een likdoorn op de teen onstaan door de afwijkende stand en de constante druk op de teen. De teen kan stijf en minder beweeglijk zijn waardoor het lopen wordt bemoeilijkt. Hierdoor kan er eelt onder de bal van de voet ontstaan.

 

De oorzaak van hamertenen.

De oorzaak is in veel gevallen een standsafwijking van de voet of het dragen van verkeerd en niet passend schoeisel. Bijvoorbeeld schoenen die aan de voorkant te nauw zijn of hoge hakken. Andere voetafwijkingen zoals platvoeten of een holle voet kunnen ook een hamerteen veroorzaken, evenals een scheefstand van de grote teen (hallux valgus). Ook een hoge spierspanning van de voetspieren of te slappe pezen zijn vaak een oorzaak. 

 

Hoe hamertenen behandelen?

Bij een hamerteen kan een schoenaanpassing met een corrigerend zooltje of opzetstukje uitkomst bieden. Er kunnen hamerteen kussentjes worden gebruikt. Deze kussentjes plaats u onder uw tenen. Ze forceren de tenen lichtjes in een meer rechte stand. Hierdoor zal u minder pijn ervaren bij het staan en lopen en is er ook minder risico op eeltvorming. Het kan zijn dat er een operatie nodig is om de hamerteen te behandelen. Hiervoor kunt u terecht bij een orthopedisch chirurg. 

 

Heeft u verder nog vragen?

Aarzel dan niet en neem contact op, wij helpen u graag verder. 

 

Pedicure Aan Huis Tilburg biedt betaalbare voetverzorging en handverzorging.

Maak een afspraak bij Pedicure Aan Huis Tilburg en ontdek hoeveel verschil het kan maken. Een goede verzorging van de voeten leidt tot een betere gezondheid en een betere kwaliteit van leven. Geef uw voeten en handen de aandacht die ze verdienen.

Pedicure Aan Huis Tilburg

 

Maandag: 12.00-18.00 
Di-Wo-Do: 9.30-18.00 
Vrijdag: 9.30-12.00

 

Geef elke stap de kracht van gezondheid en welzijn met Pedicure Aan Huis Tilburg

Bij geen gehoor graag WhatsApp bericht, SMS bericht of stuur een e-mailbericht naar: 

info@pedicureaanhuistilburg.nl

 

Saskia van Riel

Gediplomeerd en geregistreerd lid bij Branche- organisatie Provoet

4,8 van de 5
Bekijk 43 reviews