Pedicure Aan Huis Tilburg

PEDICURE AAN HUIS TILBURG

professionele pedicure en manicure bij u thuis en woonzorgcentra

Pedicure Aan Huis Tilburg

Wat is een hallux valgus?

Een hallux valgus is te herkennen aan de grote teen die scheef staat. Een hallux valgus is een scheve teen dus. Hallux betekent in het Latijn ‘grote teen’ en ‘valgus’ betekent ‘naar buiten gericht’. Het middenvoetsbeen van de grote teen groeit naar binnen en de teen zelf wijst naar de buitenzijde van de voet. Hierdoor ontstaat een knobbel (bunion genaamd) aan de zijkant van de voet bij het begin van de teen.

 

De oorzaak van een hallux valgus.

De oorzaak van een hallux valgus kunnen verschillend zijn. Erfelijke aanleg, aangeboren voetafwijkingen, leeftijd of geslacht. Een hallux valgus komt vaker bij vrouwen dan bij mannen voor.

 

Hoe een hallux valgus behandelen?

Behandeling is niet altijd noodzakelijk maar bij pijnklachten of last kan dit wel wenselijk zijn. De belangrijkste behandeling bestaat uit goed schoeisel eventueel aangevuld met steunzolen. Er kan 's nachts ook een corrigerende spalk gedragen worden. Als het ongemak aanhoudt en ernstig is, of wanneer esthetische correctie van de misvorming gewenst is, kan een operatieve correctie door een orthopedisch chirurg nodig zijn.

 

Heeft u verder nog vragen?

Aarzel dan niet en neem contact op, wij helpen u graag verder.

Maak vandaag nog een afspraak bij Pedicure Aan Huis Tilburg. Voetproblemen zoals overmatig eelt, likdoorns, ingegroeide teennagels en schimmelnagels zijn voor ons geen probleem.

Pedicure Aan Huis Tilburg

 

Maandag: 12.00-18.00 
Di-Wo-Do: 9.30-18.00 
Vrijdag: 9.30-12.00

 

Geef elke stap de kracht van gezondheid en welzijn met Pedicure Aan Huis Tilburg

Bij geen gehoor graag WhatsApp bericht, SMS bericht of stuur een e-mailbericht naar: 

info@pedicureaanhuistilburg.nl

 

Saskia van Riel

Gediplomeerd en geregistreerd lid bij Branche- organisatie Provoet

4,8 van de 5
Bekijk 43 reviews